ROBOdidaktik app, vs. 4

Udviklingsteamet har lyttet til brugere og interessenter. Det har resulteret i, at ROBOdidaktik vs. 4 siden efterår 2021 er blevet yderligere optimeret i både indhold, brugerdesign og med en række funktioner.

Indhold

Man kan nu ved alle af modellens elementer finde henvisning til undervisningsforløb, en vejledning og referencer til videre læsning. Desuden har vi tilføjet en introvideo om ROBOdidaktik, hvor en underviser forklarer formålet og hendes måde at bruge den teknologididaktiske model på.

Der er nu minutvideoer ved næsten alle elementer. Forskellige undervisere kommer med eksempler til elementerne, med udgangspunkt i deres egen undervisning på erhvervsgymnasier hhv. det almene gymnasium, i erhvervsuddannelserne eller på grundskoler. Videoeksemplerne dækker altså et bredt spektrum i uddannelseskæden.

Brugerdesign og funktioner

Der er tilføjet endnu flere AR-animationer ved enkelte elementer. Se også den forklarende video på startsiden for en introduktion til Augmented Reality.

Baseret på almengyldige principper for digitalt design samt feedback fra testpanelet, har vores udvikler, Jakob Most, tilpasset designet og gjort navigationen mere intuitivt. Enkle effekter guider brugeren i forståelse af menu og links.

Sammenlagt er app´en blevet gennemarbejdet, således at der er ensartethed for opbygning og indhold ved alle elementer.

Der er blevet arbejdet med komprimering af data, således at den nye app-version med mere indhold præsterer med samme hastighed som de tidligere app-versioner. En ny videoafspiller er integreret i app´ens eget miljø og fungerer på alle devices.

Artikel om app-udvikling

Gunver Majgaard, lektor Syddansk Universitet, har kvalitetssikret og bidraget til processen, samt senest publiceret en artikel om app-udviklingen (ECGBL 2021, 15th European Conference on Games Based Learning).

Guide til installation af ROBOdidaktik app

Smartphones med Android styresystemer fra og med Android 11 og højere kan downloade ROBOdidaktik direkte fra Google Playstore. Dvs. hvis ikke ROBOdidaktik kommer frem ved søgning i Playstore, skal telefonens opdateres, om muligt. Ellers følg instrukserne nedenfor for manuel installation.

Til Iphones kan ROBOdidaktik app´en downloades direkte fra Appstore (så vidt vides for nuværende).

Manuel installation på ældre smartphones

På smartphones med Android styresystemer fra og med vs. Android 10 og lavere skal ROBOdidaktik app´en installeres manuelt. Det gøres ved at downloade en APK-fil og installere direkte på telefonen.

Følg følgende trin:

  1. Hvis du allerede har ROBOdidaktik på din smartphone, afinstaller app´en: Indstillinger > Apps og underretninger > Se alle apps > ROBOdidaktik  > Afinstaller.
  2. Hvis ikke din smartphone i forvejen er indstillet til at kunne installere apps manuelt, følg følgende procedure: Indstillinger > Sikkerhed > Yderligere indstillinger > Installer apps fra eksterne kilder > [Vælg Chrome eller Firefox eller den browser, som du benytter for at tilgå linket til APK-filen] > Tillad app-installationer (slå til). Den præcise filsti kan variere lidt imellem de enkelte telefonmærker.
  3. Download APK-filen via browseren på din telefon, for link se nedenfor. Tillad installation, selv hvis telefonen identificerer den som en “trussel”.
  4. Klik på den downloadede APK-fil og bekræft installation. Det kan i visse tilfælde være nødvendigt at gentage dette skridt.

9. feb. 22: Filen vil kunne downloades i løbet af få dage!