Det vil vi med ARducation
Produktion og resultater
Projektdeltagerne i ARducation arbejder parallelt i 2 spor:
- Augmented Reality (AR) implementeres i undervisningen
- Modellen ROBOdidaktik virtualiseres med AR og anvendes i lærerkvalificering
I de 3 projektkommuner Vestfyn, Svendborg og Sønderborg gennemføres undervisningsforløb med min. 570 erhvervsgymnasiale elever (HHX/HTX/EUX), med min. 2.300 EUD-elever (grundforløb og hovedforløb), med min. 2.300 udskolingselever og med min. 20 universitetsstuderende.
AR-teknologi og kommercialisering
ARducation har fokus på både teknologien og dens forretningsmæssige aspekter.
- HHX tager udgangspunkt i Afsætning og Innovation, hvor eleverne vil arbejde med markedsgørelsen af den nye teknologi. I casearbejde med teknologivirksomheder vil eleverne bidrage med deres arbejde om markedspotentialer, markedsanalyser, prissætninger etc. ved test af nye systemer.
- Merkantil EUD (hovedforløb) vil samarbejde med skolens praktikvirksomheder om mulig implementering af AR i forretningsgangene mhp. en potentiel added value.
- I merkantil EUD (grundforløb) lærer eleverne at håndtere AR og at afprøve AR i fx jobsøgningsprocesser. Derudover får eleverne indsigt i teknologiens forretningsmæssige betydning ved fx markedsføring af produkter eller ved kunderådgivning.
- I teknisk EUD understøtter AR læringsprocesserne i fagene for at fremme forståelse af ellers skjulte tekniske processer. Faglærerne inddrager AR-materialer fra deres brancheområder.
- På HTX arbejder eleverne med fremstilling af AR produkter, som også indgår i tværorganisatoriske projekter med merkantile fag.
- Udskolingseleverne får indsigt i forretningsmæssige aspekter af AR ved at relatere anvendelse deres AR-apps til fx salgssituationer, produktpræsentationer og personlig frem-træden over for omverdenen.
ROBOdidaktik og lærerkvalificering
Forskere fra Syddansk Universitet (SDU) vil anvende AR-teknologi til at virtualisere modellen ROBOdidaktik.
Dokumentation fra projektets undervisningsforløb vil indgå som illustration af modellens didaktiske dimensioner.
SDU vil benytte modellen i i alt 5 teknologi-didaktiske workshops for gymnasieundervisere, EUD-undervisere og grundskolelærere.
Tilsigtede effekter
Projektet foregår i rammerne af Region Syddanmarks handlingsplan for uddannelse og arbejdskraft 2018-2019. ARducation vil fremme de unges STEM kompetencer i regionen og samlet bidrage til indsatsområdet om “Digitalisering og digitale kompetencer”.
Op til 10.000 elever er involveret fra erhvervsgymnasier, erhvervsuddannelser og grundskoler i hver af projektets tre kommuner Vestfyn, Svendborg og Sønderborg. Desuden deltager også studerende fra Syddansk Universitet.
Projektet effektmåles eksternt, baseret på en forandringsteori. Effektmålingen fokuserer udelukkende på de erhvervsgymnasiale elever som målgruppe. Projektpartnerne sigter imod, at “80 % af de deltagende elever giver udtryk for at have fået nye innovative it-færdigheder, og de kan anvende disse færdigheder kompetent i en erhvervsrettet praksissammenhæng.”